Marjolein in het Klein


Samen met Lena, Laurens en Vincent van Walden Studio hebben we het onderstaande huisje voor Marjolein gerealiseerd.

Het huisje is zoveel mogelijk Bio-Based en ecologisch gebouwd, en is bedoeld om helemaal zelfvoorzienend te zijn.

het wordt verwarmd door middel van een houtkachel, elektra wordt opgewekt met zonnepanelen, en de warmwatervoorziening en het koken werkt op LPG. Voor schoon water wordt er later nog een installatie aan toegevoegd die het regenwater van het dak filtert en geschikt maakt als drinkwater.

Foto door Lena v.d. Wal

Buitenzijde met openslaande deuren en links op het dak de zonnepanelen.

De voor en zijkant van het huisje, met boven op het dak de Velux lichtstraat die voor het licht in het interieur zorgt.

De voor en zijkant van het huisje, met boven op het dak de Velux lichtstraat die voor het licht in het interieur zorgt.

De achterzijde van het huisje met rechts de keuken, links de trap naar de slaapzolder, en achterin de badkamer.

De achterzijde van het huisje met rechts de keuken, links de trap naar de slaapzolder, en achterin de badkamer.

De slaapzolder met achterin opbergmogelijkheden en een dakraam om naar de sterren te kijken.

De slaapzolder met achterin opbergmogelijkheden en een dakraam om naar de sterren te kijken.

De zithoek met daar omheen kastruimte

De zithoek met daar omheen kastruimte

Plan_50

Plan

Section_25

Doorsnede

 

Voor meer informatie over het project: Marjolein in het Klein

de foto’s zijn gemaakt door Lena van der Wal van Walden Studio